Fotplager

Tre av fire nordmenn vil oppleve fotplager i løpet av livet. Det er kanskje ikke så rart med tanke på belastningene føttene er utsatt for. Bryne Fotterapi behandler og forebygger lidelser knyttet til hud, muskler, skjelett og negler.

Feilbelastninger

En vanlig årsak til problemer er feil bruk av fottøy. Under aktivitet utsettes foten for belastninger som kan skade føttene.

Smerter under foten

Betennelse i sener under foten kan føre til smerter. Plantar fasciitt er en betennelse som utvikles i området til senefestet på fremsiden under hælen.

Fotvorter

Fotvorter opptrer ulikt fra person til person, avhengig av type vortevirus, smittemengde og den enkeltes immunforsvar.

Fotsopp

Aktive mennesker svetter på føttene, og er derfor spesielt utsatt for fotsopp. Enkelte sykdommer og medikamentbruk kan også gi økt risiko for fotsopp.

Torner

Føtter som utsettes for galt trykk eller feilbelastninger kan få torner. De er ofte smertefulle.

Hard hud og sprekker

Hard hud er kroppens forsvar mot belastninger Er huden tørr, dannes lett sprekker på hælpartiet. Sprekkene kan være overfladiske, eller trenge dypt ned i huden.

Negleplager

Dersom neglen endrer fasong, tykkelse eller farge bør du ta kontakt med en fotterapeut. Negleplager kan ha mange ulike årsaker, og er et vanlig problem.

Hallux valgus

Hallux valgus er en feilstilling i foten der stortåen blir skjev, og legger seg mot, og over, de nærmeste tærne. Leddet i stortåen hovner opp og blir svært markert og utstående på innsiden av foten, og det blir smertefullt og ømt.

Hammertær

Tær som krøller seg sammen kalles hammertær eller klotær. Feilstillinger kan opptre i en eller flere tær. Hammertær forekommer ofte samtidig med hallux valgus.